Op maandag 27 november overleed Piet Klaver. Enkele dagen daarvoor was hij na een fikse longontsteking thuisgekomen uit het ziekenhuis. Nu was het de beurt aan zijn vrouw Boukje om in het ziekenhuis te liggen. Maar Piet stierf thuis, met vrijwel al zijn kinderen om zich heen. Piet Klaver had een elektrabedrijf en een winkel. Tevens was hij in Obdam en omgeving jarenlang verantwoordelijk voor het hoogspanningsnet. Hij bracht letterlijk en figuurlijk licht in de duisternis.
Hij was ook een bekende in het Obdammer verenigingsleven. Zo was hij onder meer brandweerman. Piet werkte hard en was graag onder de mensen, maar was toch op de eerste plaats een familieman. ‘Hij had het leven en ons allemaal zo lief’ stond er op zijn rouwkaart. En zo was het. Hij was trots op heel zijn familie.
Totdat het echt niet meer ging, liep hij elke dag een rondje door het dorp. Bij alle kinderen ging hij even langs. Horen of er nog nieuws was, een sigaretje roken en dan weer verder. Piet was ook een gelovig man. De kerk, bidden, het geloof, het was een vanzelfsprekend deel van zijn leven. Vanuit de Sint Victorkerk, die hij zelf zo mooi in het licht kon zetten, hebben we afscheid van hem genomen met een drukbezochte avondwake op vrijdag 1 december en een uitvaartmis op zaterdag 2 december. Vervolgens is Piet in Schagen gecremeerd. Moge hij voortleven in onze herinnering en in het eeuwige licht van God!

Pastor Bert Glorie