Tom Wijnker werd geboren op 15 januari 1931. Zijn jeugd bracht hij in Wognum door aan de Zomerdijk. Met zijn familie trok hij als jongeman naar Frankrijk, waar hij zijn vrouw Gerie ontmoette. Ze trouwden in 1956 en bleven aanvankelijk in Frankrijk wonen, waar Tom samen met een broer een gemengd bedrijf runde. Maar omdat dat bedrijfje te klein was voor twee gezinnen, keerde hij in 1967 terug naar West-Friesland, naar de Bosstraat in Obdam.
Enkele jaren later verhuisde hij met zijn gezin naar de van Wassenaerstraat. Tom besteedde veel tijd aan zijn hobby, het verzamelen en opknappen van antiek. Vooral klokken hadden zijn belangstelling, maar ook kruisjes en andere religieuze voorwerpen ontsnapten niet aan zijn aandacht. Hiervoor struinde hij allerlei rommelmarkten af.
Het geloof speelde een belangrijke rol in zijn leven. Tom was een regelmatige kerkganger en een echte Mariavereerder. Tientallen keren was hij samen met zijn vrouw in Lourdes, maar de Portugese bedevaartplaats Fatima werd hun favoriet.
Vier jaar geleden werd Tom getroffen door een beroerte, waardoor hij veel hulp nodig had en nauwelijks meer kon lopen. Toch zat hij niet bij de pakken neer. Elke dag liep hij een rondje met een van zijn kleinzoons en hij was erg dankbaar dat hij bij zijn Gerie kon blijven. Daar, in de van Wassenaerstraat, is hij op zondag 17 december rustig gestorven. We hebben in de Sint Victorkerk afscheid van hem genomen op donderdag 21 december, waarna hij in Heerhugowaard is gecremeerd. Moge hij opgenomen zijn in het eeuwige licht van God.

Pastor Bert Glorie