Op 14 maart zou Ineke Vlaar 65 jaar geworden zijn. Tevens zou ze op die dag precies 46 jaar getrouwd zijn geweest met haar man Dick. Het heeft niet zo mogen zijn. Zij overleed op woensdag 21 februari na de Ziekenzegen te hebben ontvangen.
Ineke werd geboren in Hensbroek als oudste kind in het gezin Sneeboer. Ze wist al jong van aanpakken. Ze hielp mee in het bollenbedrijf van haar vader. De Huishoudschool en de Inas waren aan haar besteed. Op haar zestiende ontmoette ze Dick Vlaar die tot het eind van haar leven haar grote liefde zou blijven.
Dick en Ineke vestigden zich in het oude postkantoor van Spierdijk, waar hun kinderen geboren werden: Susanne, Jessica en Joost. Na zes jaar verhuisden ze naar de Dr. Bloemstraat, vlak achter het voetbalveld. Weer tien jaar later kwam het gezin in Obdam wonen in een mooi nieuw huis aan de Leeuwerik. Ineke was ontzettend handig en vindingrijk. Met gemak combineerde ze haar gezin met een baan in de zorg, eerst in De Oever in Spierdijk, later in ‘t Slothuys in Spanbroek.
In de families en in de tehuizen waar zij werkte, was ze voor velen een steun en toeverlaat: zorgzaam, energiek, gastvrij en belangstellend.
Drie jaar geleden stopte ze met werken. Het werd tijd om samen met Dick nog wat meer van het leven te kunnen genieten. Die tijd had veel langer mogen duren…
Op maandagavond 26 februari namen we afscheid van Ineke in de Sint Victorkerk. De dag daarna is ze in besloten kring gecremeerd.

Pastor Bert Glorie