Joëlle werd op 18 september 2002 geboren als tweede kind van Maurice en Sandra van Schagen. Er was al een grote broer, Jesper, en er zou nog een zusje volgen, Eva. Joëlle was een lief en makkelijk kind. Dat vonden ook de leraren van De Caegh. Maar van lieverlee maakte ze haar eigen plannen. Als enige van haar klas ging ze naar het Clusius College in Heerhugowaard. Daar voelde ze zich als een vis in het water. Ze wilde graag laborante worden en had daarvoor al een stage bij Bejo Zaden gepland.
Ze had ook al een vriendje, Lex. Volleybal was haar sport, daar kon ze fanatiek in zijn. Kortom: alle stoplichten leken voor haar op groen te staan.
Totdat de griep haar plotseling overmande en zij op maandag 19 februari overleed, familie, vrienden en vriendinnen verbijsterd achterlatend. Joëlle was geen meisje met bravoure, maar koos haar eigen pad, wist wel wat ze wilde en wist mensen te verbinden.
In een uitpuilende Sint Victorkerk hebben we op donderdag 22 februari een afscheidsdienst voor haar gehouden, die ook te volgen was in De Brink.
De dag daarna is ze gecremeerd. Haar klasgenoten kwamen met een grote bak vergeet-mij-nietjes. En inderdaad, Joëlle is een meisje dat niet snel vergeten zal worden. Moge zij rusten in vrede.

Pastor Bert Glorie