Op 18 februari is Rini op 91-jarige leeftijd overleden. Wij hebben een waardige afscheidsviering voor haar gehouden in het crematorium Waerdse Landen te Heerhugowaard. Rini was in de jaren zestig en zeventig de handwerkjuffrouw van de lagere school in Obdam. Zij was creatief met naald en draad en ze had veel gevoel voor schoonheid.
Ze zag er altijd keurig uit, decorum was voor haar belangrijk. Dat gold niet alleen voor haar en haar man Jos, maar ook voor haar kinderen, Wif en Pien. Ze moesten er verzorgd uitzien en zich netjes gedragen. Ze legde de lat hoog voor haar gezin.
Het gevoel voor kunst en schoonheid deelde zij met haar man Jos. Allebei hebben ze geprobeerd hun dorpsgenoten op cultureel en artistiek gebied een beetje te verheffen. Dat is hen goed afgegaan. De koren Brio en de Vrienden van het Gregoriaans, opgericht door Jos, bestaan nog steeds en van Rini zijn er mooie wandkleden in de kerk bewaard gebleven. De kerk speelde een belangrijke rol in haar leven. Rini was lectrice en zij deed veel voor de kerk en voor allerlei mensen die een beroep op haar deden.
Helaas heeft Rini heel veel verdriet gekend in haar leven, al op jonge leeftijd overleed plotseling haar moeder. Ook haar schoondochter Lea en haar zoon Wif overleden plotseling op jonge leeftijd. Toen haar dochter Pien ook nog eens een hersenbloeding kreeg, was haar emmertje eigenlijk al vol. Haar eigen vitaliteit begon af te nemen en de eerste geheugenproblemen begonnen zichtbaar te worden.
Voor haar was er weer blijdschap toen zij samen met Pien naar Lourdes ging. Wat heeft zij aan deze reis een plezier beleefd. Helaas werd Pien erg ziek en weer moest zij afscheid nemen van haar kind.
Je beide kinderen overleven en het grote verdriet te zien van je kleinkinderen is een haast onmogelijk opgave. Met groot respect kijken haar vijf kleinkinderen en haar schoondochter Marian terug hoe zij dit alles, mede door haar geloof in God, met waardigheid heeft gedragen. We gunnen Rini nu de rust en het weerzien met haar dierbaren waar zij zo rotsvast op vertrouwde.

Ria Potveer