‘Wij denken terug aan een lieve, royale en behulpzame schat’. Zo verwoordde zus Corrie haar gevoelens tijdens de avondwake voor Truus de Boer-Brink.
Truus overleed op zaterdagochtend 7 april in het ziekenhuis in Hoorn, waar ze twee dagen eerder op de intensive care was terechtgekomen met een longembolie. Op vrijdag ging het eigenlijk alweer wat beter met haar. Toch wilde de arts haar nog een nachtje op de intensive care houden. Het werd haar laatste nacht. Zaterdagochtend moest de familie gewaarschuwd worden. Met haar hele gezin om zich heen ontving ze nog de ziekenzegen, waarna ze rustig is gestorven.
Truus Brink werd in 1937 geboren in een groot gezin in de Wogmeer. Er moest thuis hard gewerkt worden. Truus nam een deel van de zorg voor de jongste kinderen op zich. Daarnaast werkte ze al heel jong in de keuken van het rustoord in Spierdijk. Daar zag ze het mooie schildertje dat de liefde van haar leven zou worden, Nic de Boer.
Met hem trouwde ze en ging ze in Obdam wonen. Ze kregen vier zoons. Al gauw stond Truus in de verfwinkel, maar haar gezin kwam op de eerste plaats. Daar zorgde ze voor sfeer en gezelligheid. De opgroeiende jongens konden in haar ogen niets fout doen. Die hadden aan Truus een goede, lieve moeder.
Het overlijden van haar jongste zoon Dennis deed haar wereld op zijn grondvesten schudden. Toch ging ze door en bleef ze de harde werker en de goede moeder die ze altijd was geweest. Ook de vrienden en vriendinnen van Dennis werden door haar niet vergeten. De laatste jaren ging Truus geestelijk en lichamelijk achteruit. Nu was het Nic die voor Truus ging zorgen, samen met de zoons en schoondochters. Zo kon Truus thuis blijven wonen.
Vorig jaar moest ze nog het overlijden meemaken van haar zoon Robert. Nu was ze zelf aan de beurt om te sterven en naar de jongens te gaan die ze hier moest missen. Moge zij, samen met Robert en Dennis, in vrede rusten.

Pastor Bert Glorie