Zaterdag 5 mei was de dag van de ‘Walking Dinner’, kaveltje van de Kerkenveiling.

Onze dag was hectisch. Sjaak was druk aan het werk op het varkensbedrijf en ik mocht mee met de vrijgezellendag van Jolanda. Na aangekomen te zijn bij de kerk werden we allen warm ontvangen door de enthousiaste parochieraad met een heerlijk drankje. Dit kwam heel goed van pas want het was een warme dag. We stonden heerlijk aan in de tuin van de pastorie.

Nadat iedereen een drankje had gekregen, werd de ‘walking dinner’ geopend en er werd even stil gestaan bij de kerkenbrand van Limmen. Verder werd het programma doorgenomen. De kavel heette ‘Walking Dinner’, dus een ieder had zijn/haar wandelschoenen aan om lekker te kunnen wandelen. Voor de échte wandelaars onder ons, meteen een leuke training voor de vierdaagse van Nijmegen, wellicht.
Maar… het ging heel anders en misschien was dit wel veel leuker.

We hebben gepraat, geborreld, puzzels opgelost, kerk beklommen én… heerlijk gegeten. Dit alles vond plaats op een paar vierkante meter, namelijk in de tuin van de pastorie, in het trappenhuis van de kerk en op het koor achter in de kerk. Verder genoten we van de geweldige muziek vanaf het plein van de Brink, want daar was feest vanwege de 5 mei viering.
‘Walking dinner’, wat staat voor ‘Lopend Diner’; we hebben we zeer weinig gelopen maar wel heel lekker en vooral gezellig gegeten met elkaar. We hebben statafels gesjouwd door de tuin van de pastorie zodat we steeds lekker in het zonnetje konden blijven staan. Nadat de zon achter de bomen en de huizen was verdwenen, hebben we ‘gewalkt’ naar de pastorie waar pastor Bert zijn gitaar pakte en mooie liederen ging spelen. De sfeer zat er goed in.

Het was een Top ‘walking’ dinner zónder blaren. Zeker een aanrader waard om volgend jaar te kopen op de Kerkenveiling.

Groet,
Corina Terra