Cor Angevare werd in 1931 geboren in Breezand, als derde zoon in het gezin van Jan en Marie Angevare-van Dam. Hij was in de nieuwe parochie de honderdste dopeling. Voor alle kinderen van de lagere school leverde dat een vrij uurtje op om naar de kerk te gaan en het doopsel van de kleine Cor mee te maken.
Hij groeide op in Anna Paulowna. Later verhuisde het gezin Angevare naar de Berkmeerdijk. Maar Cor wilde marinier worden en dat lukte. Als mortierschutter voer hij naar Curaçao, waar hij twee prachtige jaren doorbracht. Terug in Obdam ontmoette hij op de kermis in Opmeer Gerie Ootes. Er volgde een lange verkeringstijd, maar in 1959 konden ze trouwen. Ze gingen wonen op de schuurzolder bij Knijn aan de Dorpsstraat.
Al vrij snel verhuisden ze naar een bovenwoning in de Bosstraat. Cor was gek op nieuwe techniek, dus al gauw kwam er een wasmachine in huis en een televisie.
Na de geboorte van de kinderen Nico en Anita konden ze aan de overkant gaan wonen, in een echte eengezinswoning, en werd de eerste auto aangeschaft: een Volkswagen Kever.
Na zijn terugkeer in het burgerleven heeft Cor verschillende banen gehad: bij Hoogovens, bij de LTB, bij Cebeco en in het schoonmaak- en onderhoudswerk van cv-ketels. Zijn laatste baan was manusje van alles voor een schildersbedrijf. Daar moest hij onder andere de parkeervergunningen voor Amsterdam in orde maken, en ook kerstpakketten door het hele land voor de collega’s wegbrengen, en aangezien hij altijd graag auto reed was dat laatste een leuke klus, die hij ook na zijn pensionering nog lang heeft volgehouden.
In die tijd kreeg hij ook aardigheid in het werken met glas in lood.
Ook de kleinkinderen brachten plezier in zijn leven, maar langzamerhand werd hij ouder en stiller. Twee maanden geleden kreeg hij longontsteking. Na een week thuis aan de antibiotica was hij niet veel opgeknapt. Ook een week in het Westfriesgasthuis in Hoorn gaf geen verbetering. Weer thuis verzwakte hij nog meer.

Op 22 mei werd hij naar De Hoge Hop gebracht. Daar stierf hij drie dagen later, op de vrijdag van de Opmeerse kermis. We hebben van Cor afscheid genomen in de Sint Victorkerk op dinsdagavond 29 mei. De dag daarna vond de crematie plaats in Heerhugowaard.

Pastor Bert Glorie