Op 19 augustus overleed Piet Stuyt. Hij is 91 jaar geworden.
Piet groeide op aan de Berkmeerdijk. Hij trouwde met Alie Dekker en ging naast de boerderij van zijn ouders wonen. Wegens rugklachten kon hij het bedrijf van zijn vader niet overnemen. Hij ging werken bij Philips in Hoorn, waar hij vrijwel elke dag op de fiets naar toe ging. Alleen bij heel slecht weer pakte hij het boemeltje. Het gezin werd verblijd met vier kinderen en de latere kleinkinderen hebben vaak bij Piet in het zitje op de fiets gezeten als hij zijn vertrouwde rondje Berkmeer fietste.In zijn tuin teelde hij zelf groenten en aardappelen. Hij werd Pietje Precies genoemd, want hij hield van netjes en opgeruimd.
Op latere leeftijd verhuisden Piet en Alie naar de Reigerlaan. Toen Alie kwam te overlijden betrok Piet een woning in Spierdijk, maar daar voelde hij zich niet thuis. Hij was veel beter op zijn plek in de Horstenburgh. In zijn kamer aan de voorkant genoot hij van het uitzicht op de Dorpsstraat.

Kort voor zijn overlijden kreeg hij een hersenbloeding. Pastor Nico Knol werd erbij geroepen om hem de Ziekenzalving toe te dienen. Op de zondag van Obdammer kermis gaf Piet de strijd op. Opnieuw kwam pastor Knol naar Obdam, nu om Piet uitgeleide te doen vanuit de Sint Victorkerk. Dat gebeurde op vrijdag 24 augustus. Moge hij nu opgenomen zijn in Gods Paradijstuin.

Kort na de dood van Piet, overleed ook zijn dochter Elise. Ik wens de familie veel sterkte bij de verwerking van dit grote verlies.

Pastor Bert Glorie