Een kleine, lieve, sterke vrouw met een groot hart is van ons heengegaan…

Donderdag 22 november hebben wij in de St. Victorkerk afscheid genomen van Riet Sijs-Appel. Riet is geboren en opgegroeid aan de Berkmeerdijk. Toen ze met Niek trouwde gingen ze in haar ouderlijk huis wonen. Samen hebben ze hard gewerkt in hun bedrijf: Houthandel Sijs.
Vier zonen en drie dochters werden geboren. En heel triest, er zijn drie zonen gestorven. Een zware last, die Riet haar hele leven heeft mee gedragen. En daarbij had zij de zorg voor haar zoon Nico.
Als je aan haar vroeg: ‘Hoe red je het toch allemaal?’, dan zei ze: ‘Mijn geloof is mijn houvast.’
Riet vond veel troost bij Maria. Toen pastor Paul met het parochiebestuur besloot om bij de kerk een Mariakapelletje te realiseren, kregen ze alle bouwmaterialen van de firma Sijs. Niek en Riet waren doodgoede mensen, ze gaven veel en eisten weinig.

Toen haar dochters jong waren, ging Riet met hun dagjes uit, waar ze mooie herinneringen aan hebben. Riet was veel onderweg, zoals haar dochters vertelden. Effies naar de winkel, effies op verjaardag en effies zieken bezoeken, naar de kaartclubjes, naar vriendinnen, oude en nieuwe buurtjes, Riet hield alles bij.

In haar laatste weken werd Riet liefdevol verzorgd in het Hospice. De Stichting Ambulance Wens, bracht haar nog één keer naar de Berkmeerdijk, de Mariakapel en bij de kaartclub in De Brink, waar ze met een groot applaus werd ontvangen.
En mogen wij zo aan haar blijven denken; een kleine, lieve en sterke vrouw die een groot applaus heeft verdiend. Haar dochters moesten Riet loslaten zodat zij op weg kon gaan naar Niek en haar jongens.
Moge zij thuisgekomen zijn bij God, die haar tranen zal drogen en haar zal opnemen in zijn liefde.

Dag mooi mens.

Ria Potveer