In het begin van de oorlogsjaren, in 1941, werd Peter geboren in Tuindorp Oostzaan. Al van jongs af aan leerde hij thuis mee te helpen. Hij hielp zijn vader op de tuin en zijn moeder met de was. In 1960 vond de watersnood plaats in Tuindorp. Dit heeft veel indruk op hem gemaakt.
De eerste dansles werd bepalend voor de rest van zijn leven. Daar ontmoette hij Els Schuurman. Peter was op slag verliefd op haar. Door omstandigheden verloren ze elkaar uit het oog. Twee jaar later, toen hij als militair met Koninginnedag op de Dam stond, zag hij Els voorbijlopen. Sinds die tijd heeft hij haar niet meer uit het oog verloren.
In de jaren zestig was er woningnood. Om eerder in aanmerking te komen voor een huis, zijn Peter en Els in 1964 voor de wet, en een jaar later voor de kerk getrouwd. Ze kregen twee kinderen; Claudia en Ronald. Na Amsterdam en Purmerend zijn ze in Obdam komen wonen. Aan de Tulpenstraat hebben ze, 46 jaar lang, met veel plezier gewoond.
Peter werkte bij de PTT, eerst als monteur en later als chef van de ploegendienst. Op zijn 54e jaar kon hij al vervroegd met pensioen. Het gezin was inmiddels uitgebreid met vier kleinkinderen, waarmee ze leuke uitjes ondernamen. Ook leerde hij in die tijd meer mensen kennen in Obdam doordat hij ging tennissen, schaken en meehielp om ouderen wegwijs te maken op de computer.
Twee jaar geleden gingen Peter en Els verhuizen naar de Victorstaete. Tijdens de aanloop van de verhuizing werd al duidelijk dat Peter zijn gezondheid hard achteruitging. Peter die altijd alles regelde, moest al meer de regie uit handen geven.
Donderdagmorgen, 5 augustus, hebben Els en de kinderen Peter uit handen moeten geven. Een week later hebben we afscheid genomen van Peter in de Sint Victorkerk.
Moge Peter nu gedragen worden op Gods handen.

Ria Potveer