december

Voorganger: Pastor Bert Glorie

Lectoren: Piet van Baar, Anny de Boer, Gerard Mol en Hanneke Ocheda

Onderweg met Marcus

Onze dagkapel is opgeknapt en wordt vandaag omgedoopt tot Marcuskapel. Zo blijft de naam van de patroonheilige van de parochie van Hensbroek in onze kerk bewaard.
Tijdens de viering zal het Marcusbeeld uit Hensbroek op het altaar staan en daarna naar zijn nieuwe plaatsje in de kapel worden gebracht. De evangelist Marcus staat in deze viering centraal. Wie was hij en wat heeft hij ons nu nog te zeggen…

Het Parochiekoor, met veel oud-leden van het kerkkoor van Hensbroek, zingt. Lectoren van de Marcusparochie lezen stukjes voor uit het evangelie van Marcus. Uiteraard wordt het Marcuslied gezongen.

Ook het oude brandweerklokje van Hensbroek, dat gedurende vele jaren dienst heeft gedaan als luidklokje van de Marcuskerk, zal weer luiden. Na de viering is er koffie en thee en kan iedereen nog even rustig in de Marcuskapel gaan kijken. Vooral voor Hensbroekers is dit een mooie gelegenheid om naar de Sint Victorkerk te komen!

Datum:
2 december 2018