De eerste jaren dat ik hier was, kreeg ik rond mijn verjaardag een groot aantal kaarten. Hoewel ik de kaarten niet zelf kon lezen, vond ik dat toch wel leuk. Een kaart is nu eenmaal een tastbare, blijvende herinnering. Maar nu gaat het anders. Kaarten krijg ik nauwelijks meer, het aantal e-mails blijft constant, maar wat ieder jaar groeit is het aantal appjes. Voor mij hebben deze berichtjes op mijn telefoon, net als de e-mails, het voordeel dat ik ze zelf kan lezen en beantwoorden. En net zoals sommige mensen bij het sturen van kaarten creatief waren door er een plaatje in reliëf op te maken, zo zijn er mensen die een berichtje sturen die bedenken dat het leuk is om bijvoorbeeld een linkje toe te voegen naar een muziekstuk. Zo verandert er veel in de wereld, maar velen gaan creatief en vindingrijk met die veranderingen om. Gelukkig maar!