Op vrijdag 14 oktober 2022 speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: Titus, held of heilige?
In een theatervoorstelling met levensgrote poppen en muziek vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van Titus Brandsma. Het is het verhaal van een kwetsbaar mens die overeind bleef te midden van het oorlogsgeweld. De geschiedenis van een praktisch ingestelde mysticus die oog had voor mensen in crisissituaties. De kroniek van een geleerde die journalisten motiveerde niet te buigen voor de naziterreur. Deze houding leidde tot zijn dood, maar is inspirerend tot op de dag van vandaag.

Titus werd in 1881 als Anno Sjoerd in Oegeklooster bij Bolsward geboren. Als elfjarige jongen ging hij naar het kleinseminarie van de franciscanen om zich vervolgens aan te sluiten bij de karmelieten. Daar nam hij de kloosternaam Titus aan. Na zijn priesterwijding studeerde hij in Rome, promoveerde in de wijsbegeerte en werd uiteindelijk hoogleraar in Nijmegen. Toen Nederland werd bezet door de Duitsers, kwam Titus Brandsma met hen in conflict. De directe aanleiding tot zijn arrestatie was zijn actie om de dagbladen te bewegen geen artikelen en advertenties van de NSB op te nemen. Acht weken zat hij in een cel in Scheveningen om na wat omzwervingen uiteindelijk in 1942 te sterven in Dachau. In een voorstelling van ruim anderhalf uur vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van deze religieus bewogen man.

Peter Vermaat is dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen en objecten. Zie ook: https://petervermaat.nl/voorstellingen/titus.

Waar: St. Bonifatiuskerk, Spanbroekerweg 186, Spanbroek
Wanneer: Vrijdag 14 oktober 2022 om 20.00 uur.
Prijs: €15,00 p.p.
Reservering: jcj.verbruggen@quicknet.nl
U kunt contant betalen bij binnenkomst of overmaken op J.C.J. Verbruggen; NL 41 INGB 0003 8106 06
met de vermelding ‘Titus, held of heilige’