Dertig wandelaars deden  op zondag 8 oktober mee met de Kapellentocht. Dertig wandelaars… Tien jaar geleden zouden we teleurgesteld geweest zijn over dit aantal, maar nu zeggen we: het waren er toch nog dertig! Weliswaar vertrokken ze met een beetje miezerregen, maar al gauw werd het droog en later kwam de zon regelmatig door de wolken heen. Het werd een mooie wandeldag. Zelf kon ik helaas niet meelopen. In onze grote regio is er altijd wel een kerk waar op zondagochtend een viering is waarin ik mag voorgaan. Deze keer was dat in Hoogwoud. Zo kwam het, dat ik me aansloot bij de leden van Entre-Deux die zich om 12.15 uur verzameld hadden bij de kerk. Samen met twee koorleden reed ik mee met Valentin Ocheda, de gitarist. Tegen 13.00 uur kwamen we aan in Heiloo, waar ook de wandelaars zojuist gearriveerd waren. Er waren ook heel wat parochianen op de fiets gekomen. Het koor meegerekend, waren er zo’n honderd kerkgangers. Voor een parochiebedevaart, zo hoorde ik van de vrijwilligster die dienst deed als koster, is dat geen slechte opkomst. En dus blijven we doorgaan. Ook al zijn er ‘maar’ dertig wandelaars, het is toch altijd nog de moeite om de Kapellentocht te organiseren. Ik wil Jan en Truus ten Berge, Win Bijman, Jan Beentjes en alle anderen die er dit jaar aan meegewerkt hebben dan ook hartelijk bedanken. Laten we het volgend jaar begin oktober weer doen, weer of geen weer.