Vorige week vrijdag was het zover. De mensen die deze kavel op de veiling in november hadden gekocht, schoven aan voor een gezellig avondje klaverjassen. In een volle achterkamer werd gepraat, gelachen en gekaart. Zoals gewoonlijk duurde het tot in de kleine uurtjes. Jan Beentjes had alles weer keurig voorbereid en de tafels en stoelen klaargezet. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de kaartspelers eerst even te laten zien hoever de verbouwing van de gang en de sacristie gevorderd is. Dat was immers de bestemming van het geld dat wij dit jaar van de veiling mochten ontvangen.
Daarna kon, na een kop koffie, het spel beginnen. Samen met Gerda Wester verzorgde Jan de puntentelling en de uitreiking van de prijzen.
Gura van Kampen en Els van den Berg liepen rond met drankjes en hapjes, die verzorgd waren door Ellen de Boer. Zo vloog de avond om. Op vrijdag 23 februari gaan we het nog eens dunnetjes overdoen. Dan wordt er in dezelfde ambiance niet geklaverjast, maar gekeesd. Zelf vind ik het wel mooi, die reuring op de pastorie. En ik ben erg blij dat er nog altijd vrijwilligers zijn die aan zulke avonden hun medewerking willen verlenen.