Jean Robert werd op 11 maart 1943 geboren in Heiloo. Op dansles ontmoette hij zijn grote liefde, Anneke Klitsie.
Jean en Anneke trouwden en kregen vier kinderen: Jeanine, Jean, Charlotte en Chris. Jean trad in zijn vaders voetsporen door bij de Dimak te gaan werken. Na verloop van tijd kon hij daar met Anneke en de kinderen de bedrijfswoning betrekken. Daar, op het industrieterrein bij Oudorp, heeft hij een groot deel van zijn leven doorgebracht.
Maar naast zijn werk ontwikkelde hij hobby’s. Daar was allereerst het africhten van honden voor de jacht. Dat hij dat goed kon, ontdekte hij toen hij een jachthond kreeg waarmee hij op training ging. Zo kwam hij in contact met jagers en werd hij ook zelf jager.
De honden en de jacht, het werden zijn grote passies. Hij was er zo enthousiast over, dat hij er ook anderen in wilde laten delen. Toen Jean en Anneke door een bedrijfsovername hun woning moesten verlaten, vonden ze een nieuwe stek op het Focuspunt. De laatste jaren van zijn leven bracht Jean grotendeels in huis door. Hij leed aan een ernstige longziekte. Anderhalf jaar geleden kreeg hij daar ook een onverklaarbare pijn bij in zijn maagstreek. Er moest morfine aan te pas komen om het nog enigszins dragelijk te maken.
Het werd een moeilijke tijd voor Jean en Anneke, want Jean wilde beslist niet naar een verpleeghuis. Gelukkig heeft Anneke hem tot het einde toe thuis kunnen verzorgen en is hij op donderdag 21 februari rustig in zijn stoel overleden.
Op dinsdagavond 26 februari hebben we in de Sint Victorkerk afscheid genomen van Jean, waarbij de jachthoornblazersgroep ’t Wildrijk hem een mooi saluut gaf. De dag erna is hij in Heerhugowaard gecremeerd. Moge hij opgenomen zijn in Gods liefde.

Pastor Bert Glorie