Corrie is geboren in 1926 te Rotterdam. Toen er in de oorlogsjaren opnieuw bommen vielen was de situatie in Rotterdam gevaarlijk en onzeker geworden. Via haar vriendin, die bij de familie Spil in Obdam een veilig onderkomen had, kwam Corrie op jonge leeftijdbij de familie Blankendaal in Hensbroek terecht. Daar heeft Corrie de beslissing genomen niet meer naar Rotterdam terug te keren, maar te kiezen voor haar grote liefde Gert Blankendaal. En zo werd de stadse Corrie de vrouw van een Westfriese tuinder.
Maar ze wist zich hier goed te handhaven en vriendinnen te maken. Zo onderhield ze een levenslange vriendschap met Afra Feld. Ook het huwelijk met Gert mocht een mensenleven lang duren. Meer dan 70 jaar waren ze getrouwd.

Haar hobby’s waren: werken en nog eens werken. Als er niet te stoffen, vegen, lappen, boenen, naaien of stoppen was, voelde Corrie zich ongemakkelijk. Ze werkte niet alleen thuis maar samen met Afra heeft ze menig huisje in Obdam schoongemaakt.

Het keerpunt in haar leven was het herseninfarct in 2011. Ze raakte deels verlamd. Voor haar had dat grote invloed in haar dagelijks bestaan. Nu moest zij geholpen worden in plaats van dat zij anderen kon helpen. Daar is ze nooit echt overheen gekomen.

Na een zware val in december, waarbij zij haar been brak, was ook haar wilskracht gebroken en ging haar kaarsje langzaam uit. Tijdens de afscheidsviering in de Sint Victorkerk, vertelden de kinderen hoe dankbaar zij zijn voor zo’n lieve en zorgzame moeder, oma en overgrootmoeder. “Nooit was haar iets teveel, zij bezat zoveel liefde en wij kregen allemaal ons deel.”

Haar werk op aarde is af, mag zij nu liefdevol worden opgenomen in de handen van God.

Ria Potveer