Op 6 augustus overleed Piet van der Lee. Hij is 93 jaar geworden.

Piet was een zorgzame en sociale man, betrokken bij zijn gezin en de mensen om hem heen. Hij stond voor veel mensen klaar. Vlak na de oorlog werd Piet opgeroepen om in dienst te komen. Hij was in Nederlands-Indië gestationeerd. In 2016 is hij samen met Wilfred, Peter en Hilde terug naar Sumatra geweest en heeft hen daar zijn verhaal verteld. Dit was een indrukwekkende reis.

Na zijn diensttijd ontmoette hij Corrie. Samen hadden zij het goed. Ze kregen vier kinderen en waren trots op hen. Toen de kleinkinderen kwamen, genoten zij van hun nieuwe rol als opa en oma.

Tot op hoge leeftijd heeft Piet tafeltennis gespeeld. Hij had een mooie stijl en iedereen tenniste graag tegen hem. Hij was zelfs Nederlands kampioen bij de Old Timers club.

Het verlies van Corrie en hun dochter Ella liet littekens achter. Langzaam maar zeker moest Piet steeds meer inleveren. Wat vond hij dat moeilijk. Hij keek uit naar zijn laatste reis.

Voorzien van de ziekenzegen, heeft Piet in vrede hen die hij liefheeft losgelaten, om degenen die hij lief had weer terug te vinden.

Moge wij er op vertrouwen dat Piet nu met hen herenigd is.

Astrid Wittebrood – Schouten