Al enige tijd zijn de vrijwilligers Jan, Peter, Wim, Tom en Gerda bezig om de eerste verdieping van de pastorie, het woongedeelte van pastor Bert, op te knappen.

In de jaren ’60 van de vorige eeuw was de mode ‘recht en slecht’ d.w.z. dat de mooie paneeldeuren van de pastorie, daardoor allemaal van hardboard werden voorzien. Graag wilden we alles weer in oude glorie herstellen, dus dat betekende dat er 26 deuren onderhanden genomen moesten worden!!. En bij meer dan de helft hiervan; board verwijderen, schuren, plamuren, kitten en dat meerdere keren, voordat de deur weer toonbaar was. Ook de deurklinken zijn weer in de oude stijl teruggebracht. De plafonds en muren worden opnieuw gesausd door Theo Munster.

Een gebouw van meer dan 125 jaar oud kent ook gebreken, dus bij het grote glas-in-loodraam moesten delen van het kozijn die verrot waren, worden aangepakt. De waterleiding naar de wastafel in de slaapkamer had verschillende toevoerkraantjes, die verstopt bleken te zijn. De lampen in alle vertrekken, zijn nog uit de tijd van pastoor Beemster, dus ook die worden vervangen door mooie bij het gebouw passende exemplaren. Op de hele bovenverdieping komt nieuwe vloerbedekking. Inmiddels heeft pastor Bert samen met Hanneke Ocheda bij Borst nieuw meubilair voor de zitkamer uitgezocht.

Het kleine slaapkamertje aan de voorkant is omgetoverd tot bibliotheek, zodat pastor Bert voldoende ruimte heeft om zijn dikke brailleboeken op te bergen. De trap wordt geschilderd en de loper gereinigd. Ellen zorgt dat alle vitrage één kleur krijgt.

Kortom er wordt heel hard gewerkt om pastor Bert een warm thuis te geven.