* 27 april 1948 –  † 4 september  2022

“Ons vooruit gevlogen…”

Dit gedicht las Henk voor in de afscheidsviering van zijn moeder.
En slechts één maand later is zijn vader Gerard haar al achterna gevlogen.
In zo’n korte tijd je beide ouders verliezen is niet te bevatten.

Gerard was een intelligente en wat ijdele man: doctorandus in de economie en werkzaam als belastinginspecteur. Hij zag er altijd keurig verzorgd uit, want Gerards vader had hem meegegeven: “Een van de Weerd gaat nooit de straat op zonder de juiste kleding of ongekamd haar!” Hier heeft Gerard zich aan gehouden en zo is het ook zijn lijfspreuk geworden.

Gerard was een zorgzame echtgenoot voor Ria. Voor zijn zoon Henk was hij zijn allerbeste maatje en leraar. De twee rechterhanden van Henk en het goed stel hersenen van Gerard vormden een gouden duo! Henk heeft veel wijze levenslessen van zijn vader meegekregen. Voor zijn schoondochter Justyna volgde Gerard Poolse les, zodat hij haar taal kon spreken en zingen. Hij hield veel van zingen, bij het koor Brio, maar ook in het huis van Henk. Hij zette daar de ramen wijd open zodat de buren konden meegenieten.

Bij het afscheid van Ria omschreef Gerard haar ziekteproces als een doorlopende rit in een achtbaan… een rollercoaster. Op 30 juli was Ria uit haar achtbaan gestapt, en helaas stapte Gerard toen in. Ratelend zette het karretje van de achtbaan zich in beweging voor zijn laatste rit. Wat was hij ziek. Zijn immuunsysteem werkte niet meer waardoor hij steeds hoge koorts kreeg. Tot zijn geluk en opluchting sloeg de chemo toch aan. Maar helaas kreeg Gerard, net als Ria, een bacterie in zijn lichaam. Zijn karretje raakte ook in een vrije val en Gerard stapte op 4 september uit zijn achtbaan.

Bijna 50 jaar waren Gerard en Ria samen. Na slechts één maand zonder elkaar is Gerard haar achterna gevlogen. Ze zijn weer samen!

Dag… tot ziens…vaarwel
I
k vertrek uit dit aardse land
Ik word verwacht en uitgenodigd aan de andere kant

                                                                                                    Ria Potveer