*19-08-1931   –   † 26-09-2022

Op 26 september is Truus Leek-Hoff overleden. Ze is geboren in Grootebroek en groeide op in een gezin met drie broers en vijf zusjes. Ondanks de oorlog had ze een fijne jeugd. Ze trouwde in 1955 met Tampe Leek en ze gingen in de Bosstraat wonen. Samen kregen ze zeven kinderen: eerst drie dochters en toen vier zonen.

Truus hield van reuring en gezelligheid om haar heen. Ook deed ze graag spelletjes: klaverjassen, familie Poen en Rummikup. Ze was maar wat trots op haar tuin. Dat was haar grootste hobby; iedereen mocht haar tuintje zien!

Toen Tampe in 2002 overleed, vond Truus het moeilijk om haar draai weer te vinden. Maar dankzij het klaverjassen kwam ze weer onder de mensen. Na een paar jaar ontmoette ze Piet Wester en tot Piet zijn dood in 2021 hebben ze samen nog vele mooie jaren met elkaar gehad. Truus genoot intens als al haar kinderen en (achter)kleinkinderen bij haar waren zoals met de kermis – tevens haar verjaardag – en Sinterklaas.

Het laatste jaar liet haar gezondheid haar een beetje in de steek. Ondanks de goede zorg van thuiszorg Wilgaerden en haar kinderen moest ze toch haar vertrouwde woning aan de Bosstraat verlaten en werd opgenomen in Sint Nicolaas in Enkhuizen. Na zes weken is ze daar, omringd door haar kinderen, rustig overleden.

Haar tuintje was haar eigen paradijsje waar ze enorm van genoten heeft.
Nu heeft ze haar aardse paradijsje verlaten voor het hemelse paradijs.

Ria Potveer