Op 11 oktober overleed Tini Vlaar – de Wildt. Ze was echtgenote van Piet Vlaar, trotse (schoon)moeder van Peter & Alice, Paul en Simone & Ruud en een geweldige oma voor haar vier kleinkinderen. Het was voor het gezin een grote schok toen zij op donderdag 6 oktober met een herseninfarct in het ziekenhuis werd opgenomen. Er kwam een zware hersenbloeding achteraan. Ze was in één klap halfzijdig verlamd. Ze kon niet meer slikken en niet meer bewegen. Het was vrij snel duidelijk dat ze dit niet zou gaan overleven. Na vijf dagen – waarin het gezin veel bij haar was – is Tini op 83-jarige leeftijd overleden.

Tini is geboren in Beverwijk. Met haar trouwen in 1967 verruilde ze haar geboortestad voor het wonen aan de Obdammerdijk. Het was er stil en ruim en in de beginjaren redelijk primitief. Maar daar had zij totaal geen moeite mee. Integendeel: die plek aan de dijk werd de plek waar ze tevreden was. Ze genoot van de natuur, de tuin en de boomgaard. Altijd was ze in de weer met het oogsten van groenten en fruit en het verwerken ervan.  Zij had een echte handelsgeest. Ze zal wat potjes jam en groenten verkocht hebben in haar leven. Ze had haar vaste klanten en genoot van de leuke sociale contacten die dat met zich mee bracht.

Tini was creatief. Uren kon zij zoet zijn met het maken van verjaardags- of kerstkaarten. Ze was ook zeer belangstellend. Zo vroeg ze regelmatig hoe het met iemand ging en hoe bijvoorbeeld de voetbalwedstrijd van haar oudste kleindochter was gegaan. Zelfs de laatste zondag voor haar overlijden vroeg ze nog aan haar of ze had gewonnen. Die belangstelling heeft ze tot het eind behouden.

Tini was een gelovige vrouw. Ook in haar laatste dagen liet zij zien wat het geloof kan betekenen: een houvast in je pijn en verdriet. Ze heeft het geloof aan de kinderen en kleinkinderen doorgegeven. Haar man Piet en het gezin houden vast aan het vertrouwen dat Tini die zoveel liefde heeft gegeven, nu delen mag in Gods liefde voor altijd. Wij bidden dat ze daar nu in vrede mag rusten.

Pastor Paul