Op zaterdagavond 28 januari stelden de tien Eerste Communicantjes van dit jaar zich aan ons voor. De viering werd opgeluisterd met mooie zang van Sing@Victor. De werkgroep had dit jaar het thema ‘Superteam’ gekozen. Alle kinderen hadden een vlag gemaakt waarop ze iets van zichzelf mochten laten zien en dan vooral op sportgebied. Wat vinden ze mooi om te doen of om naar te kijken… Het loopt natuurlijk uiteen, maar zeker bij de jongens blijft voetbal favoriet.
In de viering werd ook aandacht besteed aan Don Bosco, de priester uit Turijn die oog had voor de straatjeugd. Hij bracht de jeugd naar de kerk, maar zorgde ook voor praktische zaken als opvang, scholing en betaald werk. Het fundament was voor hem de liefde van God. Hij wilde dat de jeugd die liefde zou ervaren en zich daardoor gesterkt zou voelen.
Dat hopen wij natuurlijk ook voor onze Eerste Communicantjes: dat zij een superteam mogen vormen van kinderen die wat voor elkaar over hebben en dat zij niet alleen durven vertrouwen op zichzelf, maar ook op elkaar en op God.