Het gewijde Brood beschouwen we in onze kerk als het Allerheiligste dat bestaat, het Lichaam van Christus. We gaan ervan uit dat Christus zelf in dit Brood aanwezig is. Daarom is het heel bijzonder als er een monstrans wordt uitgesteld waarin het heilig Brood te zien is. Bij deze gewijde hostie, bij Christus zelf, is het makkelijker om te bidden dan wanneer je thuis bent in je woon- of slaapkamer.

Ik zeg dit vanuit mijn persoonlijke ervaring. Stille Aanbidding, bidden bij de uitgestalde monstrans met het Lichaam van Christus, geeft me veel energie. Daarom probeer ik er iedere donderdagmiddag bij te zijn.

Gelukkig ben ik nooit de enige, maar er doen nog niet zo heel veel mensen mee. Kom het gerust eens proberen. U kunt tijdens dit uur komen en gaan wanneer u wilt. Misschien is vijf minuten voor u wel lang genoeg. Dat maakt helemaal niets uit. U kunt binnenkomen via de pastorie. De Stille Aanbidding wordt gehouden in de Marcuskapel.