Op 3 april 1935 werd in Obdam aan de Dorpsstraat Gerie Ootes geboren. Als middelste in het gezin en middelste van de meiden, groeide ze op in een groot tuindersgezin. Toen ze 5 was begon de oorlog. Ze was te jong om te begrijpen wat er werkelijk gaande was en keek net als andere kinderen geboeid naar de Duitse soldaten als die aan het marcheren waren of oefeningen deden in de ringvaart.

Na de lagere school wilde ze doorleren, maar het werd de huishoudschool en daarna direct in de huishouding bij anderen. In haar vrije tijd speelde ze handbal, toen nog op een voetbalveld. De gidsen vond ze ook erg leuk. Bij een kermisvoetbalwedstrijd in Opmeer ontmoette ze Cor Angevare. Hij bracht haar thuis en dat was de start van 66 jaar samenzijn.

Ze trouwden op 19 september 1959 en hun eerste huis was een schuurwoning aan de Dorpsstraat, bij Knijn. Dit werd gelukkig gauw ingewisseld voor een bovenwoning aan de Bosstraat, en na de geboorte van de kinderen Nico en Anita konden ze verhuizen naar een eengezins middenwoning aan de overkant.

Een gezellige buurt en een grote familie, dus moeder Gerie had altijd veel aanloop. Ze had een paar werkhuisjes en ook haar moeder en broer konden op haar rekenen. Verder deed ze thuiswerk voor Sasa, aan de keukentafel sieraden maken.

In 1973 verhuisde het gezin Angevare naar de Dr. Lohmanstraat. Na het overlijden van Cor in 2018 wilde ze daar niet langer blijven wonen. Ze kreeg een woning in de Poststraat, waar ze nog een jaar met plezier heeft gewoond. Wel kreeg ze daar steeds meer last van haar scoliose. Ook miste zij haar man.

In november viel ze in huis, de volgende dag raakte ze naar het ziekenhuis. Daar liep ze een longontsteking op, waarvan ze niet meer kon genezen. Op 10 december is ze in het bijzijn van haar kinderen overleden. Gerie was een hartelijke, liefdevolle moeder en oma.

Op 15 december hebben we afscheid van haar genomen in de Sint Victorkerk. De dag daarna heeft de crematie plaatsgevonden. Moge zij rusten in vrede!

Pastor Bert Glorie