Op donderdag 24 mei was er in De Horstenburgh een middag die helemaal in het teken stond van de verering van Maria. Enkele ‘Vrienden van het Gregoriaans’ zongen zes Gregoriaanse Marialiederen; de dames Ans Rood, Trudie Matena en Ineke van Wijk zongen enkele mooie meerstemmige Marialiederen uit hun jeugd en zelf zong ik met pianist Vincent Molenkamp twee bekende Ave Maria’s, van Schubert en van Gounod.
Vincent Molenkamp begeleidde ook een aantal Marialiederen, die door vrijwel alle aanwezigen werden meegezongen. Verder las Edith Goorman een gedicht voor van pastor Paul Vlaar en was er een PowerPointpresentatieover Lourdes. Mary Leek las ‘Een stukje levensweg van Maria’ voor.
Als afsluiting werd gezamenlijk het lied ‘Te Lourd’op de Bergen’gezongen.

Dit alles speelde zich niet af in de kapel, maar in de eetzaal, waar wij voor het eerst gebruik maakten van de nieuwe tafels en stoelen die daar die ochtend geplaatst waren. Uiteraard werd er koffie geschonken en was er later een drankje en een hapje, waar het personeel van De Horstenburgh voor had gezorgd. Zo vond deze Mariamiddag plaats in een gemoedelijke sfeer.

Ik dank de leden van de Lourdeswerkgroep en alle anderen die aan deze middag hebben meegewerkt. en speciaal woord van dank voor de activiteitenbegeleidster en het overige personeel van De Horstenburgh. Volgens velen was deze Mariamiddag voor herhaling vatbaar. Ik sluit me daar van harte bij aan en ik ben blij dat we dit als parochie samen met De Horstenburgh konden organiseren.