‘Juist nu je niet meer bij ons bent, zul je altijd bij ons zijn’, stond er geschreven op de rouwkaart van Eduard Jong. Zo willen zijn vrouw en kinderen ons vertellen hoe lief ze hem hadden,

Ed Jong werd geboren op 23 december 1953 in Langedijk. Hij werd opgeleid tot ingenieur en werkte het grootste deel van zijn leven in het buitenland.

Nadat zijn eerste huwelijk was stukgelopen ontmoette hij in Colombia de weduwe Ivonne Rueda, die de liefde van zijn leven werd. Ook haar dochter en haar zoon sloot hij liefdevol in zijn armen. Vanaf dat moment reisden Ed en Ivonne en hun kinderen samen over de wereld en gingen ze wonen waar Ed werkte: in Nederland, maar ook in Brazilië en in China. Als kroon op hun huwelijk kregen ze samen nog een dochter. Na hun omzwervingen keerden ze vier jaar geleden terug naar het huis aan de Hellemastraat waar zij al eerder gewoond hadden.

We hebben Ed gekend als een hard werkende man, en vooral als een strijdbare man. Toen hij zes jaar geleden leukemie kreeg, leek de dood nabij. Maar Ed gaf zich niet gewonnen. Toen het weer beter met hem ging, wilde hij ook weer aan het werk.

Hij wist van geen wijken. Maar nog belangrijker dan zijn werk waren voor hem zijn vrouw Ivonne en hun kinderen. De liefde die hij voor hen voelde was misschien wel de sterkste drijfveer in zijn leven. Maar de ziekte kwam terug en nu was hij daar niet meer tegen bestand. Hij moest het leven hier loslaten. Maar we mogen erop vertrouwen dat hij wordt opgevangen in het Hemels Vaderhuis. Moge hij rusten in vrede!

Pastor Bert Glorie