Ria heeft het leven los gelaten op de tweede zondag in mei…MOEDERDAG.
Op 14 en 15 mei hebben wij in de Sint Victorkerk afscheid van haar genomen.
Zij is geboren op 2 september 1940, Ze was vijf jaar toen de oorlog ten einde was en ze aan haar jeugd kon beginnen. Ze groeide op in Spierdijk, in een gezin van zeven kinderen.
Na haar schooltijd ging ze werken in een atelier in Hoorn. Ria trouwde 54 jaar geleden met Piet van Zijl. Ze kregen twee zonen en een dochter en hun leven werd daarna nog verrijkt met vier kleinkinderen.
Ria was een vrouw met een kracht die iedereen deed verbazen. Haar handen waren altijd bezig, stilzitten stond niet in haar woordenboek. Ze zorgde voor haar gezin maar stond ook klaar voor een ander. Ze hielp mee in het bedrijf, ze was gastvrij en als je bij haar kwam, voelde je je gelijk thuis. Ze was ook nog eens creatief; bij haar thuis hangen prachtige schilderijen die zij gemaakt heeft. Ze heeft warmte en liefde gegeven, ze heeft vreugde gekend maar helaas ook pijn en droefheid. Op jonge leeftijd verloor zij haar moeder. En de ergste pijn die een moeder kan hebben is je kind verliezen. Ruim anderhalf jaar geleden overleed haar zoon Pieter. Wat heeft ze voor hem tijdens zijn ziek zijn gezorgd. Ria was na zijn overlijden zo moe. En dat is niet gek want zorgen en rouwen is zware arbeid. Maar helaas kwam haar moeheid niet alleen daardoor. Op oudejaarsdag kreeg Ria te horen dat zij in verschillende organen kanker had.
Wat een klap was dit en zo onwerkelijk.
Zo’n krachtige en lieve vrouw moest het leven, haar man, kinderen en kleinkinderen loslaten. De tweede zondag in mei…MOEDERDAG werd DAGMOEDER.

Ria Potveer