Oorspronkelijk komt Catharina van de Zomerdijk in Wognum alwaar ze op 16 maart 1928 als oudste dochter uit een gezin van twaalf kinderen is geboren. Haar ouders hadden daar een tuinbouwbedrijf. Ze was twaalf jaar toen de oorlog uitbrak. Haar vader kwam te overlijden en haar oudere broers waren ondergedoken of te werk gesteld in Duitsland. Het was een moeilijke en angstige tijd.
Haar man, Cor Wester, ontmoette ze enkele jaren na de oorlog op de kermis in Obdam. Ze was daar te logeren bij familie. Ze trouwde op 1 juli 1949 en kwam aan de Obdammerdijk te wonen. Daar hadden ze een tuinderij en koeien. Het was de eerste jaren hard werken met een eigen bedrijf en een gezin dat uitgroeide tot zeven kinderen. Ze had een opgewekt karakter, was behulpzaam en heel sociaal. Ze hield van kaarten en andere gezelschapsspelen. Dijk nummer 1 was een plek waar mensen heel graag kwamen.
Toen de kinderen wat groter waren, kreeg ze meer tijd voor vakanties. Eerst alleen Europa, maar later ook verder weg. Ze had altijd interesse in de gewoontes en gebruiken van andere landen. Haar echtgenoot overleed in het jaar 2000. In datzelfde jaar verhuisde ze naar de Melcksloot in Obdam. Hoewel een stuk kleiner, genoot ze ook daar van haar tuin en het bezoek van kinderen, kleinkinderen en kennissen.
In 2015 sloeg het noodlot weer toe en overleed haar oudste dochter Marian. Dat was een harde klap voor haar. De jaren begonnen te tellen en vanwege een verminderde gezondheid is ze in 2018 naar De Horstenburgh gegaan. Daar werd ze enkele weken geleden ziek en was er volgens de artsen geen hoop op herstel.
Op 14 mei 2020 is ze in het hospice in Schagen vredig ingeslapen. Ze is 92 jaar geworden.
We verliezen in haar een prachtig mens.

Louis Wester