Mijn broer Jan, die in Hengelo woont, doet in Twente weleens mee aan een wielerwedstrijd. Natuurlijk heb ik hem verteld dat wij hier in Obdam ook een wielerronde hebben en het leek mij leuk als hij mee zou doen in het jaar dat ik priester gewijd zou worden. Ik ging ervan uit dat hij als ‘broer van pastor Bert’ kans maakte om mee te mogen doen bij de prominenten. Dat wilde hij wel. Ik zou voor hem navragen of dat kon. En toen kwam corona… Ja, toen werd alles anders. Ik werd voorlopig nog geen priester gewijd en de wielerronde werd afgelast. Je kunt je afvragen wat erger is. Mijn priesterwijding gaat nu door in oktober. Maar hoe zit het met de wielerronde… Gaat het volgend jaar lukken om, na een jaar stilstand, alles weer te organiseren? Zijn de vrijwilligers nog steeds enthousiast? Willen de bekende sponsors de wielerronde weer financieren… Het is moeilijk om een evenement weer op gang te krijgen. Ook het kerkbezoek is nog niet terug op het peil van vóór de corona-crisis. Ik ben benieuwd hoe dat met de wielerronde zal gaan. Hopelijk blijft de traditie in stand en gaat het volgend jaar gewoon weer door op de tweede zondag van juli. Ik zal in elk geval aan mijn broer Jan vragen of hij dan mee wil doen. Wie weet maakt hij kans om te mogen starten bij de prominenten.