Vóór mijn priesterwijding ben ik vijf dagen op retraite geweest, samen met Mikel Palić, een pas gewijde priester uit Kroatië. Op zo’n retraite heb ik natuurlijk begeleiding nodig: naar de kapel, naar de refter, naar buiten om een half uurtje te wandelen… En tevens namen we deze gelegenheid te baat om de Eucharistieviering te oefenen. Natuurlijk moest hij daarbij mijn handen vastpakken… Hij begeleidde mij ook tijdens de wijdingsplechtigheid. De woensdag daarna belde hij me om te zeggen dat hij positief getest was op corona. Ik moest dus in quarantaine, ook al had ik zelf geen noemenswaardige klachten. Donderdagavond liet ik me testen, zaterdag zou ik de uitslag krijgen, maar… er bleek iets mis te zijn gegaan met mijn testresultaten. Zondagochtend ben ik opnieuw getest. Maandagmiddag kreeg ik de uitslag: negatief. Ik had dus geen corona!