Afgelopen maandagochtend, 5 november, stond ik op met een groot gevoel van dankbaarheid. Het was de dag waarop ik de Admissio zou ontvangen, de toelating tot de Priesteropleiding. Dat gevoel van dankbaarheid bleef de hele dag bij me. Op het Seminarie in Heiloo vond om 18.00 uur de Eucharistieviering plaats waarin ik van bisschop Punt de Admissio ontving. Ik kon in volle overtuiging ‘ja’ antwoorden op de vraag of ik bereid ben priester te worden. Het was voor mij een zeer bijzondere dag. Een groot aantal familieleden en vrienden waren erbij aanwezig. Ook van de studenten van het Seminarie en van veel priesters mocht ik gelukwensen ontvangen. Het valt me nu niet moeilijk om voort te gaan op de weg die voor mij bestemd lijkt te zijn. Meer dan ooit voel ik me gesteund, ook door parochianen en mensen uit onze regio. Ik ben dankbaar voor die steun, maar ik voel me vooral dankbaar jegens God. Ik denk toch dat Hij het is die mij leidt en richting geeft.

Bert Glorie 

Op de website van het Bisdom, vindt u meer foto’s:
https://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/?p=news&id=3502&t=Nuntius+op+bezoek+in+Heiloo#