Op zondagochtend 10 februari werd heel Nederland opgeschrikt door het bericht dat er in Obdam een ongeluk was gebeurd waarbij vier mensen om het leven waren gekomen.

Vroeg in de middag werd duidelijk dat het ging om een auto met een Pools kenteken die aan de Berkmeerdijk te water was geraakt, een auto waarin zich vier medewerkers bevonden van Borst Bloembollen, die al sinds vrijdagavond vermist waren.

Het ging om drie mannen en een vrouw, sinds begin januari werkzaam bij Borst, die dus hier, ver van huis en haard, het leven lieten. Een klap voor de collega’s op het bedrijf, maar vooral een klap voor de Poolse families waarvan deze mensen deel uitmaakten.

Ik hoorde dat één van de slachtoffers een jonge vader was, die wat eerder dan gepland naar huis zou terugkeren, omdat zijn vrouw het moeilijk had zonder hem… Hoe moeilijk zal die vrouw, die jonge moeder, het nu hebben…

We staan er machteloos bij en kunnen niet veel anders doen dan bidden voor deze mensen: voor de overledenen, dat zij opgenomen mogen zijn in het licht van God, en voor de getroffen familieleden en vrienden, dat zij ondanks dit grote verlies de kracht mogen vinden om door te gaan.