Kon u ook niet geloven dat het waar kon zijn? Eerste Paasdag… de Amstel Gold Race… Mathieu van der Poel… Ja, hij won toch! Hij kon het zelf ook nauwelijks geloven. Jankend van emotie lag hij op het asfalt… Ik heb hem natuurlijk niet zien winnen, maar wel heb ik de verslaggevers gehoord op de televisie. Die riepen om het hardst ‘Dit kan niet waar zijn… Ja, het is wel waar!’

Van de opstanding van Jezus uit de dood die, hoe toevallig, ook op Eerste Paasdag plaatsvond, heb ik ook al niets gezien. Maar al tweeduizend jaar zijn er verslaggevers die roepen: ‘Dit kan niet waar zijn… Ja, het is wel waar’.

Ik ben zelf ook zo’n verslaggever geworden die roept dat het niet waar kan zijn en toch waar is: Jezus is opgestaan uit de dood. Zijn leerlingen hebben hem gezien. Zelfs Thomas, die het aanvankelijk niet kon geloven, mocht Jezus zien en aanraken en werd daardoor overtuigd. Maar op Eerste Paasdag, toen het graf van Jezus leeg bleek te zijn, was er bij de leerlingen van Jezus net zoveel ongeloof als bij de mensen die Mathieu van der Poel hebben zien winnen. Hoe staat het met uw (on)geloof?