Op 9 april is Catharina Anna (Tinie) Dekker-Boekel overleden. Ze bereikte de hoge leeftijd van 96 jaar.

Tinie groeide op in Heerhugowaard en als kind hield ze van leren en zingen. Na de lagere school mocht ze niet verder leren en dat vond ze jammer. Werken op kantoor vond ze maar niets. In het huishouden en verzorging van kinderen beviel haar beter. Daarbij heeft ze onder andere gezorgd voor de kinderen van de familie Veldman.

In 1954 trouwde ze met Wim Dekker en het stel gingen wonen aan de Bosstraat in Obdam, toen nog aan de rand van het dorp. Ze kregen 4 kinderen. De moeder van Tinie heeft ook jarenlang bij het gezin ingewoond.
In het gezin was iedereen welkom en er werd veel samengedaan: wandelen, fietsen en spelletjes doen. Tinie was gastvrij en zorgzaam, maar stak haar stellige mening niet onder stoelen of banken.

Wim was haar steun en toeverlaat en stelde haar gerust als het nodig was. De kinderen zwierven uit, maar samen met Wim heeft Tinie ze vaak bezocht. De kleinkinderen hadden aan haar een oma bij wie het gezellig was. Ze zorgde voor een warm en welkom gevoel.
Na het overlijden van Wim hield Tinie zich goed staande en regelde zij zelf tijdig haar verhuizingen naar De Melcksloot en later naar De Horstenburgh.

Langzamerhand ging haar gezondheid achteruit. Fietsen ging niet meer en ze kreeg moeite met lezen en spelletjes doen. Zingen was en bleef haar grote hobby, tot het laatst aan toe. Ze was sterk in haar geloof en vereerster van Maria. Bij haar uitvaart zijn dan ook toepasselijk haar favoriete Marialiederen gezongen.
Rust zacht lieve Tinie.

Peter van Diepen