Op 15 april overleed Catharina Maria (Tiny) van Velzen-Renckens. Tiny Renckens werd in 1940 geboren in Amsterdam, maar groeide op in Wognum. Op latere leeftijd ontmoette zij Piet van Velzen uit Obdam, de man met wie ze trouwde. Zij kregen samen twee zoons: Ewald en Raymond.

Hun geluk werd abrupt verstoord toen Piet de diagnose keelkanker kreeg. Er volgde een onzekere tijd. Ewald en Raymond werden opgevangen door de familie en Tiny verbleef zoveel mogelijk bij Piet.

Na het herstel pakte het gezin voorzichtig de draad weer op. Piet pakte alle werkzaamheden aan en Tiny droeg zorg voor het gezin. Samen genoten zij van de vakanties in Ede en de TT in Assen, samen vissen en het kijken bij de sportactiviteiten van de jongens.

Raymond ontmoette Mirjam Bos en kreeg met haar drie dochters. Zo werd Tiny een trotse oma.

In 2006 overleed haar man Piet. Ook daarna wist Tiny de draad weer op te pakken. Ze leerde klaverjassen en ging met veel plezier naar linedance en keezen in De Brink. Ook heeft zij met haar broers en zussen Hongarije bezocht, het land waar haar moeder vandaan kwam.

Door COPD verslechterde haar gezondheid. Ze werd afhankelijk van extra zuurstof en raakte meer en meer aan huis gekluisterd. Mei 2018 kreeg Tiny de sleutel van haar nieuwe appartement aan de Brugstraat. Het was niet makkelijk om na zoveel jaar het vertrouwde huis aan de Bosstraat te verlaten. Begin maart kreeg Tiny een longontsteking en reageerde haar lichaam niet meer op de medicatie die ze kreeg. Ze kon niet meer. Met heel veel liefde en zorg heeft zij de laatste dagen van haar leven met haar dierbaren doorgebracht en is zij na het ontvangen van de ziekenzalving rustig ingeslapen.

Op 23 april hebben we afscheid van Tiny genomen in de Sint Victorkerk, waarna ze in Heerhugowaard is gecremeerd. Tiny van Velzen was een zorgzame vrouw die haar leven in dienst stelde van haar gezin. Zo zullen haar kinderen en kleinkinderen aan haar blijven denken.

Pastor Bert Glorie