Op 14 juli, de dag van de Wielerronde, overleed Siem Mooij. Fietsen speelde een belangrijke rol in zijn leven. Hij was wielrenner. Hij reed het liefst lange rechte stukken. Zijn leven bestond ook grotendeels uit lange rechte stukken.

Zijn huwelijk met Tiny Neefjes en hun harmonieuze gezinsleven zou je een mooi lang en recht stuk van zijn leven kunnen noemen. Zo heeft Siem zijn grote ronde uitgereden. Start en finish lagen vlakbij elkaar. Het huis waar hij op 9 april 1938 werd geboren stond naast de kerk, waar we op 20 juli afscheid van hem namen.

Behalve wielrennen en andere sporten beoefende Siem ook met liefde het vak van timmerman. Zijn huis aan de Dokter Lohmanstraat timmerde hij zelf af. Hij begeleidde ook graag jongens die het vak moesten leren.

In 1987 moest hij door een ongeluk met pijn in het hart zijn werk neerleggen. Maar hij bleef niet bij de pakken neerzitten. Hij vond een andere baan en deed nog menig klusje thuis en ook voor anderen. Siem was een stille genieter. Als de familie bij elkaar kwam vermaakte hij zich vaak met de kleinkinderen.

In augustus 2018 werd darmkanker bij hem geconstateerd. Toch probeerde hij samen met Tiny nog zoveel mogelijk van het leven te maken. Met Pinksteren zijn ze nog naar een zorghotel in Noordwijk geweest. Toen was al bekend dat zijn ziekte niet meer te behandelen was. Siem ging daar nuchter mee om. Hij kon terugkijken op een mooi leven. Hij is het leven uitgefietst, het lijden voorbij. Behalve zijn vrouw Tiny laat Siem drie kinderen en zeven kleinkinderen achter, verdrietig, maar dankbaar voor zo’n lieve man, vader en opa. Moge hij rusten in vrede!

Pastor Bert Glorie