‘Jij was de vleugels van mijn vlucht’, schreef Erna, de vrouw van Jack, op zijn rouwkaart. Jack Reuvers werd in 1953 geboren in Amsterdam. Zijn vader, afkomstig uit Nijmegen, was naar Noord-Holland verhuisd om bij Hoogovens te gaan werken. Jack trad in zijn voetsporen. Ook hij werkte zijn leven lang bij Hoogovens, in functies die steeds meer verantwoordelijkheid vroegen, maar hij kon het aan. Hij deed zijn werk graag.

Hij ontmoette Erna in 1976 in een dansschool in Beverwijk. Een jaar later trouwden zij. In 1979 kwamen ze in Obdam wonen, aan het Snijdershof. Daar werden de kinderen Mike en Tara geboren.

Zijn leven had een hoge vlucht genomen: een goede baan, veel vrienden, een mooie, vlotte vrouw, kinderen en kleinkinderen waar hij trots op kon zijn. Maar ineens ging het in een duikvlucht omlaag. Vier weken voor zijn dood keerde hij ziek terug uit Spanje, waar hij voor zijn werk naartoe was geweest.

Al snel werd duidelijk dat de ziekte niet te genezen was en dat een levensverlengende behandeling waarschijnlijk ook weinig zou helpen. Jack trok zijn conclusie en besloot geen behandeling meer te ondergaan, maar tijd te nemen voor zijn gezin en zich neer te leggen bij het onvermijdelijke.

Zo kon hij toch nog rustig landen. Menselijkerwijs mogen we zeggen dat de vlucht van Jack en Erna langer had mogen duren. Dat hadden we Jack graag gegund. Maar misschien is het zo dat een mens na de dood opstijgt naar een ander leven, naar het licht van God… Daarop mogen we hopen.

Op zondagavond 15 september hebben we afscheid van Jack genomen in de Sint Victorkerk, waarna op maandag 16 september de crematie heeft plaatsgevonden in Heerhugowaard.

Pastor Bert Glorie