Op maandag 16 november werd in het programma Kruispunt de documentaire ‘Blindelings vertrouwen’ uitgezonden, over mijn weg naar het priesterschap. Al direct na de uitzending kwamen er mailtjes en appjes binnen van bekenden, later gevolgd door telefoontjes. Ook op de pastorie was de documentaire het gesprek van de dag en als ik me in het dorp vertoonde waren daar ook weer mensen die vertelden dat ze de uitzending gezien hadden. De reacties waren zonder uitzondering positief. Zelf vind ik ook dat het een mooie documentaire geworden is. Als iemand naar je toekomt met het voorstel om een documentaire over je te maken, dan denk je er natuurlijk eerst een tijdje over na. Wat zou hij ervan maken… Maar het resultaat stelde niet teleur. Veel mensen hebben mij en mijn omgeving op deze manier wat beter leren kennen en dat kan geen kwaad. De documentaire eindigde bij mijn priesterwijding. Zelf had ik er de voorkeur aan gegeven te eindigen met mijn eerste Mis. Dan zou de prachtig versierde Sint Victorkerk ook nog even in beeld gekomen zijn. Maar vooral: dan zou getoond worden waar het allemaal om begonnen is; om de Eucharistie te kunnen vieren. Dat is waar ik blij van word, waar ik dankbaar om ben en wat ik hier nog vaak samen met jullie hoop te doen.

Heeft u de documentaire gemist? U kunt nog terugkijken op www.npostart.nl