‘Het is goed zo’, stond er op de rouwkaart van Martha Leek. Deze tekst heeft zij zelf uitgekozen. Het is kort en bondig, zonder ‘toeters en bellen’, zoals zij had aangegeven.
In haar leven hield Martha ook niet van poespas. Maar in mijn en misschien ook wel uw ogen was ze niet gewoon. Martha deed haar naam eer aan, zoals de Martha uit het bijbelverhaal, zorgen dat iedereen het goed had. Ze stond altijd voor de ander klaar om het hen naar de zin te maken. Martha hield van mensen.
Natuurlijk kon ze soms ook uit de hoek komen op een manier dat je dacht, moet dat nou zo? Maar wat overheerst zijn haar zorg, goedheid en vriendelijkheid. Zij was belangstellend en geïnteresseerd naar de ander en de wereld om haar heen en verbonden met de mensen die haar na stonden.
Martha haar leven was niet altijd makkelijk en toch wist zij steeds de moed er in te houden en positief te blijven. Totdat het niet meer ging, haar kaarsje doofde langzaam en ze moest lichamelijk steeds meer inleveren. Op 4 juni, de geboortedag van haar moeder, is Martha op 87 jarige leeftijd overleden. We bidden dat zij haar rust gevonden heeft. Het is goed zo.

  Astrid Wittebrood-Schouten